Letiště zrušilo tendr na agenturní zaměstnance, nebyl zájem

Nové kontrolní stanoviště Letiště Praha v Terminálu 2. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNové kontrolní stanoviště Letiště Praha v Terminálu 2. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Pražské letiště napoprvé neuspělo s výběrem „dodavatele“ agenturních zaměstnanců. V soutěži poptávalo společnost, která by přidělovala letišti dočasné zaměstnance na

Pražské letiště napoprvé neuspělo s výběrem „dodavatele“ agenturních zaměstnanců. V soutěži poptávalo společnost, která by přidělovala letišti dočasné zaměstnance na základě objednávky po dobu příštích čtyř let. Pro malý počet zájemců byla ale soutěž zrušena.

„Nebyl podán dostatečný počet nabídek, který by zaručoval řádnou hospodářskou soutěž. Z toho důvodu bylo výběrové řízení zrušeno a v tuto chvíli se připravuje řízení nové. Po jeho skončení bude uzavřena s novým dodavatelem rámcová smlouva, která nám umožní získat pracovníky na různé pozice dle aktuální potřeby,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. Kolik bylo zájemců, není zatím jasné, na profilu zadavatele to dosud není.

Letiště Praha podle Pavlíkové aktuálně využívá přibližně 150 agenturních pracovníků. Jde například o pracovníky informačních služeb, úklidu nebo v oblasti bezpečnosti. Agenturní zaměstnanci doplňují stálé kmenové zaměstnance, kterých má letiště přes 2800.

Citace z rozhodnutí:
Ke zrušení vedly zadavatele následující skutečnosti: Vzhledem k tomu, že po předpokládaném vyloučení účastníků zadávacího řízení pro nesplnění zadávacích podmínek, které nelze zhojit prostřednictvím objasnění nebo doplnění údajů nabídek dle § 46 Zákona, by v tomto zadávacím řízení zbyl k hodnocení jen takový počet nabídek, který by nezaručil řádnou hospodářskou soutěž, zadavatel toto zadávací řízení výše uvedené veřejné zakázky ruší.

Tagy agenturní zaměstnanci letiště praha
57 komentářů