Letiště v Bernu vyhlásilo sbírku na vlastní aerolinku, aby oživilo provoz

Embraer E190 v barvách flyBAIREmbraer E190 v barvách flyBAIR

Svérázným způsobem se rozhodlo letiště v Bernu řešit skutečnost, že na něj nelétá žádná aerolinka s pravidelnými lety. Rozhodlo se

Svérázným způsobem se rozhodlo letiště v Bernu řešit skutečnost, že na něj nelétá žádná aerolinka s pravidelnými lety. Rozhodlo se založit si vlastní virtuální aerolinku a peníze na něj nyní vybírá přes takzvaný crowdfunding.

Letiště v pátek vyhlásilo cíl získat ve sbírce milion franků, zatím v době vydání tohoto textu mělo pokryto necelých 15 %. Aerolinka má mít označení flyBAIR. Plán na vlastní aerolinku oznámilo letiště v tiskové zprávě.

Firma chce začít létat zejména do středomořských destinací, zatím má v plánu například linku na Mallorku. Má jít o takzvanou virtuální leteckou společnost, kdy provoz má zajistit letecká společnost Zeitfracht. Lety chce provozovat s letadlem Embraer 190 a v zimě s Bombardier Dash 8-400. Nově založená aerolinka bude mít na starosti obchod a marketing. Za ní půjdou tak případné ztráty i zisky z provozu. Firma chce kapacitu nabídnout také cestovním kancelářím.

Letiště se k založení vlastní aerolinky odhodlalo poté, co nenašlo žádného dopravce pro pravidelný provoz. Loni přišlo o dopravce SkyWork, který zkrachoval.

Síť plánovaných linek flyBAIR

Síť plánovaných linek flyBAIR

Tagy flyBAIR Letiště Bern
11 komentářů