dkv-spojujeme

Letiště Praha bude mít v zimě přímé spojení do 121 destinací, o šest víc než loni

Letiště Václava Havla. Pramen: Letiště PrahaLetiště Václava Havla. Pramen: Letiště Praha

Pražské letiště Václava Havla bude mít během zimního letového řádu, který začíná v neděli 27. října, přímé letecké spojení do

Pražské letiště Václava Havla bude mít během zimního letového řádu, který začíná v neděli 27. října, přímé letecké spojení do celkem 121 destinací ve 46 zemích světa. Je to o šest destinací více než ve stejném období loňského roku, shrnulo dnes letiště v tiskové zprávě. Nejvíce se bude létat do Londýna, ze zemí potom do Velké Británie.

Celkem získá Praha v rámci zimního letového řádu (ve srovnání s tím minulým) spojení do 15 nových míst. Na mapě destinací, kam se z Prahy v zimě létá, budou nově Lvov, Charkov, Kišiněv, Casablanka, Perm, Florencie, Nur-Sultan, Stockholm-Skavsta, Bournemouth, Billund, Bejrút, Keflavik, Malta, Oděsa a Benátky-Treviso. Čtyři letecké společnosti budou letos nově operovat své linky z Prahy také v zimě, půjde o SCAT Airlines, SkyUp Airlines, Air Malta a Arkia Airlines.

Například na Island či na Maltu se tradičně z Prahy létalo jen v létě. „Další nárůst počtu destinací v nadcházející zimní sezóně potvrzuje vzrůstající atraktivitu Prahy pro letecké dopravce a zahraniční turisty. Z tohoto zájmu ovšem budou těžit také čeští cestující, kterým se tak otevírají nové možnosti pro cesty do zahraničí,“ uvedl šéf letiště Václav Řehoř.

Nejvytíženější zemí podle počtu destinací zůstane také v zimě Velká Británie, a to díky nabídce přímých spojení do celkem 17 britských míst, včetně všech šesti mezinárodních letišť v Londýně. Druhou nejvytíženější zemí bude Itálie (11 destinací), dále pak Rusko (10 destinací), Španělsko (9 destinací) a Francie (8 destinací).

Z měst bude v zimě nejvíce letů z Prahy směřovat do Londýna (v průměru 93 letů týdně), Moskvy (až 70 letů týdně) a Amsterdamu (až 51 letů týdně). O čtvrté místo se s 49 lety týdně dělí Varšava a Paříž. Letiště Václava Havla za celý letošní rok očekává rekordních 17,7 milionu cestujících, což je meziročně zhruba o šest procent více.

Tagy letiště praha zimní letový řád
10 komentářů