Letecká leasingovka na nákupech. Avolon objednává až 140 strojů

Leasingová společnost Avolon objednává stovku Airbusů A321neo. Zdroj: AvolonLeasingová společnost Avolon objednává stovku Airbusů A321neo. Zdroj: Avolon

Stovku letadel dodá Avolonu evropský výrobce Airbus, nákup čtyřicítky Boeingů ještě musí schválit hlavní akcionář leasingové společnosti.

Leasingová společnost Avolon rozšíří své portfolio minimálně o stovku nových letounů Airbus A321neo. Jde o závaznou objednávku. Jednání s irskou firmou navíc potvrdil také americký konkurent evropského výrobce. Podle Boeingu hodlá Avolon koupit také čtyřicítku letounů 737 MAX. Rozhodnutí ještě musí schválit jeho hlavní akcionář.

U Airbusu bude mít Avolon s nejnovější zakázkou objednáno už 190 strojů typu A321neo. Z celé rodiny A320neo pak 290 strojů, a celkově ze všech řad evropského výrobce dokonce 632 strojů. Zahrnuty jsou rodiny A320, A330 i A350.

Nákup Boeingů by navázal na kontrakt z letošního června, kdy si Avolon objednal rovněž čtyřicet letounů 737 MAX.

Nová letadla mají Avolonu umožnit rychle reagovat na potřeby zákazníků v trendu obměn a rozšiřování jejich flotil v následujícím desetiletí.

„Odráží to naši důvěru v dlouhodobé růstové vyhlídky letecké dopravy. Vítáme příležitost posílit dlouhodobý vztah, který s Airbusem máme,“ komentoval akvizici nových Airbusů šéf Avolonu Andy Cronin.

K zákazníkům Avolonu patří většina z nejznámějších leteckých společností. Jedná se například o dopravce jako Air France, American Airlines, China Airlines, Delta Air Lines, easyJet, Etihad Airways, Korean Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa a další.

Tagy Airbus Avolon boeing
2 komentáře