Let jen pro sběratele mil. Qantas chystá speciální linky pro své věrné zákazníky

Airbus A380 společnosti Qantas. Foto: AirbusAirbus A380 společnosti Qantas. Foto: Airbus

Australská letecká společnost Qantas zavedla do svého rezervačního systému první spoj, který si běžný zákazník nemůže koupit. V říjnu letošního

Australská letecká společnost Qantas zavedla do svého rezervačního systému první spoj, který si běžný zákazník nemůže koupit.

V říjnu letošního roku vypraví Airbus A380 z Melbourne do Tokia, v kterém budou mít místo jen cestující, kteří mají s Qantasem mají ve věrnostním programu Qantasu nejméně 35 tisíc bodů. Ty získávají například za lety nebo útraty kreditní kartou.  Spuštění speciálního letu oznámil Qantas v tiskové zprávě.

Aerolinka nabízí s A380 jednosměrný let. Rozhodla se využít toho, že z Tokia má objednaný charterový let pro jediného zákazníka. Let, který by tak letěl prázdný, zaplní proto svými pravidelnými zákazníky.Na zpáteční let o pár dní později firmy nabídne cestujícícm Airbus A330 nebo jakýkoliv jiný let běžné linky.  Cestujícím na zvláštním letu slibuje speciální servis či suvenýry jako pozornost.

„Je to první případ, kdy jsme se rozhodli vyčlenit celé letadlo pro naše pravidelné zákazníky. Čekáme, že poptávka po takových letech poroste,“ uvedla šéfka věrnostního programu Qantasu Olivia Wirth. Prodej letenek za nasbírané body začne ve čtvrtek. Pokud se osvědčí, chce firma využít podobný model i na jiné lety

Tagy Qantas
1 komentář