Leo Express začal prodávat jízdenky na nový jízdní řád, senioři dostanou zdarma respirátor

Jednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express v Praze - Libni. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express v Praze - Libni. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Společnost Leo Express začala s prodejem jízdenek na své vlakové spoje v novém jízdním řádu. Ten přitom ještě není definitivně

Společnost Leo Express začala s prodejem jízdenek na své vlakové spoje v novém jízdním řádu. Ten přitom ještě není definitivně schválený Správou železnic.

Leo Express tak cestujícím umožní nakoupit s předstihem jízdenky na období kolem Vánoc a přelomu roku, kdy bývají vlaky velmi vytížené a i drahé. Dopravce prodává jízdenky až do 24. března.

„V novém jízdním řádu vypraví Leo Express všechny spoje tak, jak jsou cestující zvyklí,“ řekl mluvčí Leo Express Emil Sedlařík. Změnou je přidání nové zastávky Kysak na spojení do a z Košic. Na vybraných spojích pak dojde kvůli výlukovým pracím k vynechání zastávky Prešov, do které se ale cestující dostanou při využití zpátečního vlaku v opačném směru.

Novinkou je také bonus pro seniory. Všichni cestující v tarifu senior budou mít od pátku na palubě k dispozici zdarma respirátor úrovně FFP2. Všichni další cestující pak mají i nadále k dispozici roušky zdarma. „Je to další způsob, kterým se Leo Express snaží přispět k ochraně cestujících a zaměstnanců,“ dodal Sedlařík. Na palubách vlaků jsou instalovány automatické dávkovače dezinfekce. Díky automatickému systému dávkování se jich cestující nemusí přímo dotýkat. Dezinfekční prostředky jsou k dispozici také na toaletách.

Tagy LEO Express
47 komentářů