dkv-spojujeme

Leo Express se po víc než půl roce vrací s vlaky do Polska

Jednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express v Praze - Libni. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express v Praze - Libni. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Do Polska zatím bude jezdit soukromý dopravce dvakrát týdně.

Leo Express obnoví v pátek své pravidelné spojení Prahy s polským Krakovem. Provoz byl zastaven kvůli omezení přeshraničního cestování loni v říjnu.

Jízdní řád zatím počítá se spojením dvakrát týdně: v pátek a v neděli odpoledne z Prahy a v sobotu a pondělí brzy ráno zpět. Firma na první dva týdny připravila zlevnění o 25 %.

Vlaky vyrazí z Prahy vždy v pátek a v neděli v 15:42, a do svého cíle v polském Krakově přijedou ve 22:23. Cestou v Česku zastavují na páteřní trase mezi Prahou a Ostravskem, v Polsku pak například v Katovicích. Zpáteční vlaky vyjíždějí z Krakova v sobotu a v pondělí v 5:03 a svou jízdu zakončí v Praze v 11:49.

Do Krakova již obnovily spojení dvakrát denně České dráhy.

Už dříve Leo Express obnovil spojení na Slovensko, kam jezdí aktuálně šest párů spojů ve čtvrtek, pátek a neděli. „Zájem cestujících se zvýšil také ve spojitosti s umožněním cestování na Slovensko již po první dávce očkování s odstupem 22 dnů,“ řekl mluvčí Leo Express Emil Sedlařík.

Dopravce se chystá také na autobusovou linku do Chorvatska, která začne 26. června. Nástupními místy v Česku jsou Praha, Brno a Mikulov. Výstupní místa linky v Chorvatsku jsou Zadar, Biograd Na Moru, Vodice, Šibenik, Split, Omiš, Baška Voda a Makarská.

Tagy LEO Express obnovení provozu po pandemii koronaviru Praha - Krakov
15 komentářů