Leo Express opět odkládá splacení půjčky pro drobné investory

Jednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express na Slovensku. Foto: LEJednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express na Slovensku. Foto: LE

Firma další odklad vysvětluje situací ve veřejné dopravě.

Společnost Leo Express opět nesplatí včas desetimilionový podnikatelský úvěr u společnosti Acema, na kterém se přes platformu Bondster podílejí drobní investoři.

Vyplývá to z oznámení, které včera Bondster rozeslal věřitelům. Původně měl Leo Express doplatit celý úvěr 20. listopadu 2020, poté došlo k prodloužení do 20. února. „Před několika dny se nicméně představitelé firmy Leo Express obrátili na zástupce poskytovatele úvěru s žádostí o odklad splátek. Důvodem jsou přetrvávající problémy a omezení ve veřejné dopravě způsobené pandemií koronaviru,“ uvedl Bondster v dopise věřitelům. Došlo k prodloužení o tři týdny.

Dopravci se stále potýkají s výpadky příjmů způsobenými pandemií Covid-19 a opatřeními vlády, proto jsme uvítali možnost dalšího rozložení platby. Předpokládali jsme, že nyní bude již situace v Česku a na okolních železničních trzích více stabilizovaná, nicméně prozatím ke zlepšení nedošlo. Po rozvolnění opatření očekáváme větší návrat cestujícím a také stabilizaci příjmů,“ uvedl mluvčí Leo Express Emil Sedlařík.

Leo Express si peníze od investorů půjčil za velmi vysoký úrok: 9,1 %. Finanční situace dopravce by se mohla zlepšit i s očekávanou státní pomocí železničním dopravcům. Kdy reálně nastane zatím není stále jasné.

Tagy LEO Express Top
35 komentářů