Lanovka na Petřín se po mimořádné opravě vrací do provozu

Lanovka na Petřín. Autor: DPP - Petr HejnaLanovka na Petřín. Autor: DPP - Petr Hejna

Po více než dvou týdnech začne v sobotu opět jezdit lanová dráha na Petřín. Dopravní podnik (DPP) musel lanovku odstavit

Po více než dvou týdnech začne v sobotu opět jezdit lanová dráha na Petřín. Dopravní podnik (DPP) musel lanovku odstavit 4. dubna poté, co zjistil poškození bezpečnostní brzdy na jednom z vozů, konkrétně šlo o nesprávné zachycení čelistí na brzdné lano.

Vůz tak musel do mimořádné opravy, kde se ukázalo rozsáhlejší poškození. „Po rozebrání celého zachycovacího ústrojí byla zjištěna deformace nosného podélníku rámu vozu. Byla zjištěna nesouosost celého zachycovacího zařízení a natočení opěrné plochy pevného vodícího klínu,“ uvádí DPP v tiskové zprávě.

Oprava tak zahrnovala mimo jiné rovnání rámu nebo výměnu vodících táhel. „Všechny doporučené úkony byly provedeny, celé zařízení bylo opětovně sestaveno a seřízeno. Následně proběhla kontrola funkčnosti s kladným výsledkem. Na základě vyhodnocení všech zkoušek lze nyní říci, že zařízení je plně funkční i bezpečné a je tedy možné zahájit běžný provoz s cestujícími,“ doplnil vedoucí lanovky Pavel Kejha.

Provoz s cestujícími začne v sobotu v 9:00 podle letního jízdního řádu, kdy interval činí 10 minut a konec provozu je ve 23:30. Dubnová odstávka byla mimořádná, jinak je lanovka každoročně mimo provoz během jarní (5.až 23. března) a podzimní (8. až 26. října) revize.

 

Tagy dpp lanovka MHD Petřín praha
Žádné komentáře