Lanovka na Petřín kvůli jarní revizi do půlky března nepojede

Petřínská lanovka. Autor: DPPPetřínská lanovka. Autor: DPP

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se v pondělí pustí do pravidelné předsezonní kontroly lanovky na Petřín. Cestující se budou

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se v pondělí pustí do pravidelné předsezonní kontroly lanovky na Petřín. Cestující se budou moci po revizi znovu svézt v sobotu 16. března. Odstávky lanové dráhy provádí dopravní podnik pravidelně vždy na jaře a na podzim.

Součástí kontrol bude měření jednotlivých prvků trati nebo rozchodu kolejí. Dojde i na různé údržbářské a servisní zásahy, jako je vyčištění navíjecí komory, údržba dotykových sběračů na vozech nebo výměna traťových kladek. Současně s revizí se nacvičuje i evakuace cestujících z vozů.

„Chceme být po odstávce ujištěni, že je vše v nejlepším možném stavu a dobře připraveno na náročnou letní sezónu, kdy se lanovka během dne téměř nezastaví,“ vedoucí provozovny lanovky Pavel Kejha. Před opětovným zahájením provozu budou vozy, trať i budovy důkladně uklizeny.

Lanovka každoročně přepraví kolem dvou milionů lidí. Vytíženější je během letní sezóny (duben až říjen), kdy v průměru přepraví 200 tisíc cestujících za měsíc. V zimní sezóně to je v průměru 110 tisíc cestujících měsíčně.

Výluku mají v pražské MHD aktuálně i tramvaje. Z důvodu rekonstrukce Negrelliho viaduktu nejezdí ode dneška do pondělí (cca 0:30 hod.) v úseku Florenc – Palmovka.

Tagy dpp lanová dráha na Petřín revize
11 komentářů