Kyvadlová „jednička“: Silnici I/18 u Příbrami čeká další omezení kvůli opravě mostu

Silnice I/18, most přes potok Strupina. Pramen: ŘSDSilnice I/18, most přes potok Strupina. Pramen: ŘSD

Půjde už o čtvrtý úsek s kyvadlovou dopravou na relativně krátkém úseku silnice I/18.

Řidiče využívající silnici I/18 u Příbrami, která slouží jako důležitá spojka dálnic D4 a D3 (I/3), čeká další díl dlouhého seriálu oprav. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v sobotu zahájí opravu mostu z roku 1938 přes potok Strupina u obce Obory. Půjde o čtvrté omezení na krátkém úseku.

Oprava je naplánována na 140 kalendářních dnů a spočívá ve faktické výměně mostní konstrukce. „Spolu s tím budou nahrazeny i úložné prahy, římsy a svodidla,“ doplnil mluvčí ŘSD Martin Buček. Demolice a stavba nové konstrukce bude probíhat po polovinách, v tomto modelu bude také řízen provoz. Bude se jezdit kyvadlově podle semaforů.

V rámci oprav pod mostem vznikne nové revizní schodiště, okolí bude vydlážděno lomovým kamenem. Nově bude vydlážděno lomovým kamenem i koryto potoka Strupina.

Půjde už o čtvrtý úsek s kyvadlovou dopravou na relativně krátkém úseku silnice I/18. Silničáři už se po zimní přestávce vrátili také na úsek Líchovy – Břekova Lhota, kde jsou dva úseky řízené kyvadlově. Až do čtvrtka se bude jezdit kyvadlově i na dalším úseku, kde silnice dostává nový povrch.

Pro řidiče využívající silnici I/18 je kyvadlová doprava dlouhodobě důvěrně známá věc. Loni od poloviny května probíhala oprava nedalekého úseku Skalka – Drásov, která skončila teprve začátkem září. I při této opravě se jezdilo kyvadlově podle semaforů.

Tagy I/18 ŘSD
Žádné komentáře