Křižovatka na I/16 u Řepova dostala delší připojovací pruhy. Omezení skončila

Světelná křižovatka na I/16 u Řepova po úpravách. Pramen: ŘSDSvětelná křižovatka na I/16 u Řepova po úpravách. Pramen: ŘSD

Podle posledního sčítání projede křižovatkou každý den na 17 tisíc vozidel, z toho přibližně pětinu tvoří nákladní auta.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uvedlo do plného provozu upravenou světelnou křižovatku I/16 u Řepova na Mladoboleslavsku. Křižovatka by měla být nyní dle předpokladů silničářů bezpečnější díky prodlouženým připojovacím pruhům a rozšíření vozovky.

Omezení pro motoristy spojená se stavbou dneškem skončila. Následovat budou ještě drobné dokončovací práce, které už provoz dle ŘSD významněji ovlivňovat nebudou. Budou se například osévat přilehlé plochy travinami.

Práce začaly 18. března. Úprava začíná na silnici I/16 zhruba 160 metrů před obcí Řepov ve směru od Mladé Boleslavi. Po jižní straně komunikace u zahradnické osady byla opravena autobusová zastávka s asfaltovým krytem. Podél zastávky byly osazeny bezbariérové obrubníky a opraven chodník, který byl opatřen zámkovou dlažbou. V tomto místě došlo také k odstranění svodidel umístěných na chodníku, nahradilo je zábradlí.

Zkapacitnění křižovatky má přinést prodloužení připojovacího pruhu ve směru na Mladou Boleslav, prodloužen byl i připojovací pruh za křižovatkou ve směru na Jičín, což vedlo k rozšíření vozovky.

Osazena byla nová svodidla a nové semafory, jejichž intervaly se budou řídit aktuální dopravní situací. Podle posledního sčítání projede křižovatkou každý den na 17 tisíc vozidel, z toho přibližně pětinu tvoří nákladní auta.

Tagy I/16 ŘSD
1 komentář