Kraje na letní sezónu posílí provoz na lince 413 z Prahy do Terezína a Litoměřic

Autobusy Iveco Crossway LE 14,5m, linka 413 Litoměřice - Praha. Pramen: IDSKAutobusy Iveco Crossway LE 14,5m, linka 413 Litoměřice - Praha. Pramen: IDSK

Posílení linky na sezónu má mimo jiné usnadnit cestu návštěvníkům Památníku Terezín.

Autobusová linka 413, která propojuje Prahu, Terezín a Litoměřice, bude na období od 1. června do 3. listopadu posílena o dodatečné spoje. Stane se tak na základě dohody Ústeckého a Středočeského kraje, které linku spustily loni 2. září v reakci na ústup komerčního dopravce.

K posílení frekvence dojde zejména o víkendu. Z pražských Letňan pojedou o sobotách, nedělích a svátcích nové spoje v 9:00 a 11:00, což zajistí po celé dopoledne hodinový interval do Litoměřic (dosud dvouhodinový). Z Litoměřic pak pojede o víkendech ráno spoj navíc oproti dnešnímu jízdnímu řádu také v 6:50. Sobotní odpolední a večerní provoz bude rozšířen a prodloužen o nové spoje z Litoměřic v 16:50 a 19:50 a z Letňan ve 20:05 a 21:30.

V pracovní dny bude od 1. června do 3. listopadu posílen provoz kolem poledne novým spojem z Letňan v 11:00 a z Litoměřic ve 12:50. Celoročně pak bude posunut ranní spoj z Letňan z 8:00 na 9:00.

„Autobusová linka 413 se od svého zavedení těší velkému zájmu ze strany cestujících, proto jsme do letní sezóny přidali nové spoje, aby byl komfort pro cestující zachován,“ uvedl ředitel IDSK Zdeněk Šponar. Podle místostarosty Litoměřic Jiřího Adámka zájem o linku předčil všechna očekávání.

„Tato změna přichází pro období, které je pro nás velmi důležité, neboť v průběhu letních prázdnin k nám míří pravidelně velké množství individuálních návštěvníků, a to zejména právě z Prahy. Posílení linky je také důkazem toho, že její zřízení v loňském roce bylo velmi dobrým krokem, a že je o ni mezi cestujícími zájem,“ doplnil ředitel Památníku Terezín Jan Roubínek.

Trasa linky 413 začíná u stanice metra Letňany a až do Nové Vsi vede po dálnici D8. Poté linka obsluhuje například obce Ledčice, Straškov-Vodochody, Doksany a Terezín. V Litoměřicích je linka ukončena na autobusovém nádraží. Linku zajišťuje dopravce ČSAD Střední Čechy.

Tagy IDSK linka 413 Litoměřice - Praha
4 komentáře