KPT Rail vypraví první expres, pojede s vlakem Arrivy z Budějovic do Prahy

Jednotka řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaJednotka řady 845 společnosti Arriva. Pramen: Arriva

Železniční společnost KPT Rail, kterou letos založili nadšenci z Klubu přátel transverzálky především za účelem obnovy provozu na trati z

Železniční společnost KPT Rail, kterou letos založili nadšenci z Klubu přátel transverzálky především za účelem obnovy provozu na trati z Číčenic do Týna nad Vltavou, vypraví v listopadu svůj první dálkový vlak. Půjde o expres mezi Českými Budějovicemi a Prahou.

Vlak s názvem KPT Expres pojede 16. listopadu po trase České Budějovice – Ševětín – Veselí nad Lužnicí zast. – Veselí nad Lužnicí – Soběslav – Sezimovo Ústí – Tábor – Praha hl.n. – Praha-Holešovice a zpět. Plné zpáteční jízdné na celou trasu bude 398 korun, ve vlaku budou platit i státem nařízené slevy.

„Vlak je vypraven z důvodu předpokladu vyšší frekvence cestujících v návaznosti na probíhající akce o víkendu 16. a 17. listopadu 2019,“ sdělil vedoucí provozu železniční dopravy KPT Rail Jaroslav Kugler. Na vlak bude nasazena jednotka 845.2 společnosti Arriva. Podrobnější informace k jízdnímu řádu a prodeji jízdenek jsou na stránkách dopravce.

Nepůjde přitom o jediný vypravený expres KPT Rail. Ve stejný den pojede i druhý vlak, ten bude ovšem neveřejný. Poveze příznivce hokejového klubu Motor České Budějovice na zápas do Litoměřic. Tento ČEZ Motor Expres pojede po trase České Budějovice – Praha – Litoměřice město a zpět.

Tagy Arriva expres Praha - České Budějovice KPT Rail Top
49 komentářů