Koridor Praha – Beroun byl mimo provoz. Na trať spadlo vysoké napětí, zemřel jeden z dělníků

Nákladní vlak v Zadní Třebani. Foto: Správa železnicNákladní vlak v Zadní Třebani. Foto: Správa železnic

Na vytížené trati mezi Zadní Třebání a Řevnicemi byly nasazeny náhradní autobusy.

Mezi Zadní Třebání a Řevnicemi na koridorové trati Praha – Beroun – Plzeň se ve středu krátce po poledni zastavil železniční provoz.

Podle mluvčího hasičů Správy železnic Martina Kavky se během údržbových prací na vedení vysokého napětí u Zadní Třebáně zhroutil jeden ze sloupů s dráty. Ty poté dopadly na trakční vedení nad tratí a poškodily jej.

Podle policejní mluvčí Michaely Richterové při pádu sloupu zemřel jeden z dělníků, další dva byli zraněni.

Z přesně nezjištěných příčin došlo k pádu sloupu na dva dělníky, kteří byli na plošině,“ uvedla Richterová. Jeden zemřel na místě, druhého s vážným zraněním přepravil vrtulník do pražské nemocnice. Další dělník, který nebyl na plošině, utrpěl lehké zranění. Okolnostmi případu se zabývají kriminalisté, u zemřelého nařídili soudní pitvu.

Provoz na trati byl téměř pět hodin zastaven. „Dopravce zajištuje náhradní autobusovou dopravu. Ještě připomínám, že oprava probíhala na vysokém napětí, které není v majetku Správy železnic,“ uvedl mluvčí.

Trakční vedení se podle Kavky podařilo opravit před 16. hodinou. „Nicméně čeká se na vyšetření incidentu policií a také na ujištění od provozovatele přenosové soustavy, že je vše s ohledem na bezpečnost v pořádku. Zejména zbytky kabelů vysokého napětí v bezprostředním okolí tratě,“ řekl mluvčí.

Provoz byl nakonec obnoven v 17:00.

Tagy mimořádná událost Trať 171 Praha - Beroun trolej
42 komentářů