Korean Air koupí dvacet dreamlinerů, doladil finální smlouvu s Boeingem

Dreamlinery Korean Air. Foto: BoeingDreamlinery Korean Air. Foto: Boeing

Boeing si může po nepříliš úspěšných měsících do svých objednávkových knih připsat další velkou zakázku. Letecká společnost Korean Air doladila

Boeing si může po nepříliš úspěšných měsících do svých objednávkových knih připsat další velkou zakázku. Letecká společnost Korean Air doladila s americkým výrobcem smlouvu na dodávku celkem dvaceti letadel 787, dalších deset si pronajme od Air Lease Corporation.

Firma oznámila předběžnou dohodu o nákupu těchto letadel na aerosalonu v Paříži, Boeing v tiskové zprávě tento v neděli večer oznámil konečný podpis smlouvy.  „Dreamlinery se stanou páteří naší dálkové flotily,“ řekl Walter Čo, šéf Korean Air. Ve flotile budou postupně nahrazovat zejména Airbusy A330, které mají průměrné stáří už téměř patnáct let.

Zakázka má hodnotu 6,3 miliardy dolarů, Korean Air navýší počet dreamlinerů ve své flotile na čtyřnásobek.

Korean Air si pořídí deset letadel verze 787-9 a deset 787-10. Dreamliner společnosti Korean Air znají cestující i z pražského letiště, loni přes zimní sezónu s ním dopravce létal na lince do Soulu. Přes léto nasazuje obvykle větší Boeing 747-8i.

Zatímco v Boeingu 787-9 pro Korean Air je 269 míst ve dvou třídách, do 68 metrů dlouhé verze 787-10 se vejde v podobné konfiguraci 330 cestujících. Korean Air si pro letadla vybral motory GEnx.

Tagy boeing Boeing 787 Korean Air
5 komentářů