Korean Air chystá dva lety do Prahy na přelomu roku, návrat pravidelného spojení zatím není jistý

Airbus A330-200 společnosti Korean Air. Foto: Korean AirAirbus A330-200 společnosti Korean Air. Foto: Korean Air

Dva speciální lety jsou zaměřeny hlavně na korejskou komunitu v ČR.

Letecká společnost Korean Air se na přelomu roku vrátí dvakrát do Prahy. Dopravce, který v minulosti před pandemií koronaviru nabízel až čtyři lety týdně z Letiště Václava Havla, se ale zatím nechystá na návrat pravidelného provozu.

Lety jsou určeny hlavně pro korejskou komunitu v ČR a okolních zemích,“ uvedl Michal Ohnesorg z Korean Air. V Praze bude letadlo vždy přes noc: přistane 16. prosince a  17. prosince odletí zpět, to samé bude i 2. a 3. ledna, odlet z Prahy bude v 18:30. Dopravce mimořádně nabízí i dva lety z Vídně 18. prosince a 2. ledna. Na tyto lety nasadí Airbus A330-300.

Do letadla se nedostane každý. Ve směru do Jižní Koreje je let určen pro držitele korejských cestovních pasů, držitele pasů s diplomatickými vízy, vízy pro trvalý pobyt nebo vízy dokládající manželství  s korejským občanem.

Linka do Soulu patřila mezi první dálkové spoje v Praze. Kdy se vrátí, není zatím jasné. „Pevně věříme v obnovu linky v průběhu roku 2022, byť nemůžeme počítat hned s nasazením čtyř frekvencí, jak jsme byli zvyklí,“ dodal Ohnesorg.

Tagy Korean Air PRG-ICN
2 komentáře