Konečně: Nový obchvat Krnova se po 4 letech budování otevře ve zkušebním provozu ve čtvrtek

Stavba obchvatu Krnova. Foto: Ředitelství silnic a dálnicStavba obchvatu Krnova. Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oznámilo termín otevření nového obchvatu Krnova na I/57. Sedm kilometrů dlouhý obchvat se po více

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) oznámilo termín otevření nového obchvatu Krnova na I/57. Sedm kilometrů dlouhý obchvat se po více než čtyřletém budování řidičům otevře ve čtvrtek 30. září. Původně mělo být hotovo letos v únoru.

Podle mluvčího ŘSD Miroslava Mazala by páska měla být přestřižena kolem 15:00, následně bude na obchvatu zahájen zkušební provoz. Na stavbě probíhají dokončovací práce, některá dílčí omezení zůstanou i po otevření.

Mapa obchvatu Krnova. Foto: ŘSD

Mapa obchvatu Krnova. Foto: ŘSD

„Zpoždění je způsobeno kompletní změnou způsobu realizace části stavby za průmyslovou zónou, kdy se prvotně předpokládalo navázání druhé poloviny komunikace na původní silnici, ale po uskutečnění doplňkového geologicko-technického průzkumu bylo nalezeno takové množství nevyhovujícího materiálu včetně navážek, že se muselo přikročit ke kompletnímu odtěžení celé komunikace a založení celého podloží i násypů,“ vysvětlil skluz už dříve Mazal.

Obchvat, který staví sdružení firem Silnice.CZ a řecké Aktor Ate, má ulehčit dopravě v Krnově, kudy denně projedou tisíce aut. Zároveň se má na vytížené silnici snížit nehodovost. Česko-řecké sdružení nabídlo v soutěži nejnižší cenu: 948,9 milionu korun bez DPH.

Tagy I/57 obchvat Krnova ŘSD
17 komentářů