Konec tramvají v centru Brna? Městská část chce jejich provoz zastavit v létě

Tramvaj v Masarykově ulici. Foto: KDU-ČSL Brno-středTramvaj v Masarykově ulici. Foto: KDU-ČSL Brno-střed

Radní městské části Brno-střed chtějí přes léto zastavit provoz tramvají v Masarykově ulici a na náměstí Svobody. Plán narazil ale

Radní městské části Brno-střed chtějí přes léto zastavit provoz tramvají v Masarykově ulici a na náměstí Svobody. Plán narazil ale na velkou kritiku místních a není jisté, zda k němu dojde.

„Masarykova ulice se v létě promění v městskou třídu. Dohodli jsme se tak na Radě MČ Brno-střed a požádali Dopravní podnik města Brna o prázdninový provoz šalin č.4 a č.9, které by v tomto období v centru nejezdily. Masarykova tak bude bezpečnější pro pěší, zároveň tu vznikne relaxační zóna, přibudou zahrádky a zeleň,“ uvedla KDU-ČSL Brno-střed na facebooku.

https://www.facebook.com/kdubrnostred/photos/a.633298330116795/2505854636194479/

Komentáře nejsou pro KDU-ČSL příliš lichotivé, správci profilu nakonec napsali, že připomínky zaznamenali a budou v jejich duchu dál postupovat.

Plán se příliš nezamlouvá ani Dopravnímu podniku města Brna. Mluvčí Hana Tomaštíková pro Deník N potvrdila, že žádost městské částí obdržela. „Musíme zvážit důsledky různých variant provozu tramvají přes centrum. Pro nás je prioritou zachování městské dopravy přes Masarykovu ulici, jde o páteřní síť celého systému,“ řekla Tomaštíková. Zatím podle ní ani není jasné, od kdy by případná změna provozu začala platit.

Podle Deníku N návrh do rady předložil uvolněný zastupitel pro dopravu Jan Mandát. Kandidoval za ODS a je předsedou spolku Brno autem. „Po schůzkách mezi zástupci města, městské části a dopravního podniku bylo dohodnuto postupné omezování kolejové dopravy v ulici Masarykově. Na prázdninový provoz roku 2020 bylo dohodnuto, že bude v ulici výluka tramvajových tratí,“ cituje Deník N z důvodové zprávy předložené Mandátem. Podle ní měly být do ulice instalovány mobilní lavičky nebo květináče. Podle Mandáta se jednání rozbíhají a jednou z verzí je prodloužení intervalů.

Tagy brno Brno-střed Dopravní podnik města Brna DPMB Top
131 komentářů