Konec přenášení kol v Nymburce. Město vybuduje novou cyklostezku na levém břehu

Levý břeh Labe v Nymburce. Foto: Město NymburkLevý břeh Labe v Nymburce. Foto: Město Nymburk

Díky stavbě odpadne složitější překonávání Kolínské ulice.

Na levém břehu Labe v Nymburce zmizí jedno z nepříliš pohodlných míst pro jízdu na kole. Město Nymburk začíná s budováním části levobřežní cyklostezky podél Labe, jejíž součástí bude i nové přemostění Starého Labe.

Zakázku za 15,5 milionu korun získala společnost Swietelsky stavební, vyplývá z informací na profilu zadavatele. Nová stezka umožní pohodlné překonání Kolínské ulice, kde dosud musí lidé vynést kolo po schodech.

Stavební práce začnou v ulicích Na Bělidlech u „Hrabalova posezení“  a budou pokračovat na hranici katastrálních území Nymburk/Kovanice. Stezka v celé délce vede po levém břehu Labe z velké části v těsné blízkosti řeky. Z části je stezka vedena po stávajících komunikacích, na kterých bude opraven povrch. Povrch stezky je navržen z asfaltobetonu. Úsek před přemostěním Starého Labe je navržen z betonové dlažby. Staré Labe překoná lávka z kompozitního materiálu šedé barvy v délce 11,5 metru.

Za kamenným mostem bude nová cyklostezka pokračovat přímo podél břehu Labe až k panelovému parkovišti u plavební komory, kde bude první úsek ukončen. V dalších fázích dojde k napojení cyklostezky na stávající asfaltovou komunikaci, která vede okolo hotelu Ostrov až k místu stávající lávky přes plavební komoru. V dalším úseku bude pokračovat stezka po břehu Labe podél kurtů až k letní sokolovně a dále po stávající komunikaci kolem sportovního centra.

Celková délka stezky je 2,08854 km a šířka stezky je v rozmezí 2,5–3,5 metru dle územních podmínek. Samotná stavba je rozdělena do devíti etap, stavět se bude hlavně podle stavu hladiny Labe.

Město chce na novou stezku využít dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Tagy cyklostezka Nymburk Swietelsky stavební
4 komentáře