Konec kolon ve Vsetíně. Nová křižovatka v Rokytnici je průjezdná bez omezení

Nová okružní křižovatka ve Vsetíně. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka ve Vsetíně. Foto: ŘSD

Práce jsou součástí budování nové rampy mezi silnicemi I/57 a I/69.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokročilo s velkými úpravami silnic I/57 a I/69 ve vsetínské části Rokytnice. Řidiči a cestující tu již mají plně průjezdnou bez omezení novou okružní křižovatku na silnici I/69. Ze stavby zmizely semafory, které zde byly kvůli kyvadlovému provozu, kvůli tomu se tvořily v posledních týdnech kolony. Omezení do jednoho pruhu a řízení provozu semafory trvalo dva měsíce.

Jde o součást stavby I/69 Vsetín rampa Mostecká. „Nyní budujeme zárubní stěny ve svahu Žamboška, které jsou nosným prvkem pro sjízdnou rampu,“ popsalo ŘSD na svých stránkách.

Na vybudovanou okružní křižovatku budou napojeny nové křižovatkové větve. Součástí stavby je také výstavba nových autobusových zastávek a úpravy místních komunikací, chodníků a parkovacích ploch.

Přestavba za 220 milionů korun u čerpací stanice Shell začala loni, hotovo bude příští rok. Zakázku získalo sdružení Strabag a Eurovia CS.

Jde o velmi nebezpečný úsek, kde často dochází k dopravním nehodám. Problematické je zejména odbočování vlevo z velmi frekventované silnice I/57. „V rámci stavby proto dojde k vybudování dvou nových větví křižovatky silnic I/57 a I/69, díky kterým zcela zmizí nutnost přejíždět přes protisměrný jízdní pruh. Celý úsek bude po přestavbě výrazně bezpečnější a zásadně se zlepší i plynulosti dopravy,“ představil při zahájení prací novou stavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Úprava křižovatky silnic I/69 a I/57 ve Vsetíně. Foto: ŘSD
Tagy Eurovia CS I/57 I/69 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag Vsetín
2 komentáře