Konec éry Travel Service. Akcionáři schválili změnu jména na Smartwings

První přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště PrahaPrvní přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště Praha

Největší tuzemská letecká společnost bude mít po dvaceti letech od svého založení nové jméno. Změna, která je v posledních letech

Největší tuzemská letecká společnost bude mít po dvaceti letech od svého založení nové jméno. Změna, která je v posledních letech už patrná na nových nátěrech letadel, prošla formálně valnou hromadou.

Ta ve čtvrtek schválila přejmenování Travel Service na Smartwings, a.s. Vyplývá to ze zápisu o jednání valné hromady, který byl zveřejněn ve sbírce listin v obchodním rejstříku. K samotnému zapsání nového jména dojde během několika týdnů.

Jde o očekávanou změnu, kterou firma potvrdila letos v říjnu při personálních změnách v Českých aeroliniích. Firma tehdy oznámila vznik nového koncernu Smartwings Group, do kterého začlení kromě Travel Service i ČSA. V koncernu budou i zahraniční pobočky Travel Service na Slovensku, v Maďarsku a Polsku a společnost T.S. Building.  V rámci letecké přepravy bude koncern využívat dvou obchodních značek Smartwings a ČSA.

Tyto kroky jsou v souladu s naplňováním dlouhodobé strategie stát se silným a stabilním evropským leteckým dopravcem. Za tímto účelem koncern realizuje modernizaci flotily letadel, buduje další základny pro své lety a otevírá nové linky. Jsme přesvědčeni, že jednotné řízení a koordinace členů koncernu povede k získání silnějšího postavení na trhu letecké přepravy,“ řekl v říjnu Jiří Šimáně, předseda představenstva (dnes už) Smartwings.

Odklon od původního jména je patrný delší dobu: od roku 2016 jsou všechny nové laky letadel společnosti Travel Service v provedení Smartwings. Firma letos na jaře potvrdila, že počítá u nových Boiengů 737 MAX 8 jen s nátěrem Smartwings.  

Tagy smartwings Travel Service
15 komentářů