Konec 26 kilometrů dlouhé objížďky u Náchoda. Opravenou silnici k pevnosti Dobrošov otevírají v pondělí

Opravená silnice Lipí - Jizbice. Foto: Město NáchodOpravená silnice Lipí - Jizbice. Foto: Město Náchod

Při rekonstrukci došlo k dobudování chodníků.

Na Náchodsku končí od dubna trvající oprava silnice III. třídy v úseku Lipí – Jizbice. Ta slouží jako hlavní příjezdová silnice k pevnosti Dobrošov. Kvůli opravě 3,3 kilometru dlouhého úseku museli jezdit návštěvníci do Dobrošova po 26 kilometrů dlouhé objížďce přes Nové Město nad Metují.

O konci omezení informovala náchodská radnice na svých stránkách, ke zprovoznění dojde 30. října.

Oprava vozovky probíhala od dubna. Šlo o společnou investici města a Královéhradeckého kraje. Město během akce postavilo nový chodník a opravilo stávající. Opravu provedla společnost Strabag, náklady byly 140 milionů.

Od pondělí 30. 10. uzavírka končí a bude obnoven provoz pro veškerou dopravu, včetně autobusové linkové dopravy. Po dobu uzavírky byl vydán výlukový jízdní řád a některé zastávky byly přemístěny či neobsluhovány.

Během rekonstrukce vznikly tři pravostranné chodníky v místních částech Jizbice, Buček a Lipí a jeden levostranný chodník v místní části Staré Město nad Metují (nad sídlištěm SUN). Zrekonstruován byl i stávající pravostranný chodník v obci Lipí a zastávky veřejné hromadné dopravy, což pěším zajistí bezpečný a pohodlný pohyb.

Koordinace obou staveb nebyla vůbec jednoduchá a uzavírka komunikace v loňském i letošním roce přinesla spoustu komplikací pro místní obyvatele. Proto jsme se po celou dobu snažili maximálně zmírnit dopady a konkrétní problémy během stavby obratem řešit. Jako příklad mohu uvést třeba školní autobusy, kdy děti nemusely po celou dobu dojíždět do náchodských škol přes Nové Město nad Metují,“ uvedl místostarosta Jan Čtvrtečka.

Tagy Dobrošov Královéhradecký kraj Náchod Strabag
2 komentáře