Končí velká oprava dálnice D1 u Brna, příští rok se přesune do města

Dálnice D1, foto: Ministerstvo dopravyDálnice D1, foto: Ministerstvo dopravy

Ředitelství silnic a dálnic dokončí během víkendu opravu dálnice D1 mezi 182. a 190. kilometrem. Samotné práce budou ukončeny v

Ředitelství silnic a dálnic dokončí během víkendu opravu dálnice D1 mezi 182. a 190. kilometrem. Samotné práce budou ukončeny v pátek, od soboty do pondělí pak bude probíhat odstraňování dopravního omezení. Provoz bude proto v následujících dnech stahován do jednoho jízdního pruhu. Po odstranění označníků bude celý úsek průjezdný bez omezení.

„Rekonstrukce dálnice byla nezbytná z důvodu velmi špatného stavu cementobetonové vozovky. V celém úseku se vyskytovaly prasklé desky, trhliny a poruchy v podélné spáře. Všechny tyto poruchy byly v rámci opravy odstraněny,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Původní cementobetonový kryt dělníci vybourali a nahradili asfaltovými vrstvami.

V letošním roce byla provedena rekonstrukce dálnice D1 mezi kilometry 182 až 190 v obou směrech. Zřejmě ještě větší komplikace ale řidičům přinese příští rok, kdy se ŘSD chce pustit do pěti kilometrů dálnice přímo v Brně mezi sjezdy Brno západ a Brno centrum. Jde o poslední úsek na padesáti kilometrech D1 mezi Kývalkou a Vyškovem, který zbývá opravit.

Rekonstrukce vozovky D1 km 182 – 190 vpravo

Zhotovitel: Eurovia
Termín: 07/2018 – 10/2018
Vysoutěžená cena: 372 mil Kč bez DPH
Vedení dopravy: 2+1/1

Tagy brno D1 dálnice oprava ŘSD
Žádné komentáře