Komplikovanou křižovatku u Mohelnice vystřídal kruhový objezd

Nová okružní křižovatka v Mohelnici. Foto: Olomoucký krajNová okružní křižovatka v Mohelnici. Foto: Olomoucký kraj

Nové dopravní řešení na jihu města zvýší bezpečnost.

Řidiči projíždějící Mohelnicí mohou využít nový kruhový objezd. Vznikl v jižní části města na obchvatu v podobě silnice II/444 v místech, kde se na ni napojuje silnice od Moravičan a do města.

Jeho otevření proběhlo tento týden. „Kromě samotné kruhové křižovatky došlo i k rekonstrukci části přilehlých silnic. Nový kruhový objezd přispěl ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy na jinak velmi vytížené silnici,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Stavebních prací využila také mohelnická radnice, která v návaznosti na kruhový objezd realizovala několik dalších projektů. V místě vybudovala například napojení na cyklostezku, pro pěší vystavěla přechodové ostrůvky a z vlastních zdrojů financovala projektovou dokumentaci.

Celá stavba vyšla na zhruba 28 milionů korun. Správa silnic Olomouckého kraje zaplatila 21,3 milionu korun, zakázku získal Porr, obec Mohelnice pak do staveb investovala 6,8 milionu.

Olomoucký kraj také nedávno zprovoznil nové a opravené úseky v Mezicích, mezi Bělou pod Pradědem a Domašovem a také v Rudě nad Moravou.

Nová okružní křižovatka v Mohelnici. Foto: Olomoucký krajNová okružní křižovatka v Mohelnici. Foto: Olomoucký krajNová okružní křižovatka v Mohelnici. Foto: Olomoucký krajNová okružní křižovatka v Mohelnici. Foto: Olomoucký kraj
Tagy II/101 II/444 Mohelnice okružní křižovatka Olomoucký kraj
1 komentář