kolaps@rsd.cz. Správci dálnic založili speciální adresu na stížnosti

Kolona, ilustrační foto. Autor: Osvaldo Gago – Vlastní dílo, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=265548Kolona, ilustrační foto. Autor: Osvaldo Gago – Vlastní dílo, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=265548

Z pohledu nedávných událostí na D1 to může být brzy nejvytíženější e-mailová adresa v zemi. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD)

Z pohledu nedávných událostí na D1 to může být brzy nejvytíženější e-mailová adresa v zemi. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se rozhodlo zřídit speciální schránku, kam mohou lidé posílat stížnosti na tuzemskou dálniční a silniční síť.

Zřízení schránky oznámilo ŘSD týden poté, co zažila D1 několikadenní kritickou situaci způsobenou mírným popraškem sněhu a především nedodělanou modernizací mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. V tiskové zprávě vyzvalo ŘSD motoristy, aby posílali videa a další postřehy z cest na dálnicích a silnicích, které jsou ve správě ŘSD ČR.

Na e-mailovou adresu mohou řidiči zasílat své připomínky ohledně problémů na staveništích, příčin vzniku kolon, blokování levých jízdních pruhů a případné další problematické momenty na silnicích a dálnicích,“ uvedlo ŘSD ve zprávě. Informace chce ŘSD vyhodnocovat a přijímat nápravná opatření. Podle ŘSD mají řidiči ale dávat současně pozor a dodržovat při focení bezpečnost a platné předpisy. „Řidiče dále žádáme, aby v e-mailu označili o jakou silnici či dálnici se jedná,“ dodal mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Tagy Ředitelství silnic a dálnic
8 komentářů