Kodiaq jako kupé. Škoda ukázala podobu dalšího auta jen pro čínský trh

První skica modelu Škoda Kodiaq GT. Foto: Škoda AutoPrvní skica modelu Škoda Kodiaq GT. Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto ukázala první skicy dalšího modelu, který si budou moci koupit jen zákazníci v Číně. Největší vůz v

Automobilka Škoda Auto ukázala první skicy dalšího modelu, který si budou moci koupit jen zákazníci v Číně. Největší vůz v nabídce automobilky projde pro největší trh světa designovým rozšířením, nově bude v nabídce automobilky i jako kupé.

Jde o skicy modelu Kodiaq GT, termín zahájení výroby zatím firma neuvedla, očekává se start příští rok. Už v létě unikly na internet fotky z testování vozu v Číně. V Číně firma bude nabízet už čtyři modely SUV: kromě Karoqu a Kodiaqu tam prodává i malý  SUV vůz Kamiq.

První skica modelu Škoda Kodiaq GT. Foto: Škoda Auto
První skica modelu Škoda Kodiaq GT. Foto: Škoda Auto

Od běžného Kodiaqu se liší především tvarem zádi, za předními dveřmi začíná linie střechy pozvolna klesat.

Čína je dnes klíčovým trhem automobilky, každý čtvrtý vůz této značky má svého zákazníka právě v Číně. V Číně zaznamenala firma za prvních devět měsíců roku dvouciferný růst. 250 200 dodávek zákazníkům v období od ledna do září představuje nárůst o 17,7 % (leden až září 2017: 212 600 vozů). V září dosáhla česká automobilka s 30 600 dodanými vozy stejné úrovně jako v loňském roce.

Skica interiéru Škody Kodiaq GT. Foto: Škoda Auto
Skica interiéru Škody Kodiaq GT. Foto: Škoda Auto

Kodiaq se letos v počtu prodejů dostal už na čtvrté místo v žebříčku nejprodávanějších vozidel automobilky, celosvětově se ho prodalo zatím 110 tisíc kusů.

English version is available at CEE Transport.

Tagy Čína Škoda Auto Škoda Kodiaq Škoda Kodiaq GT
5 komentářů