KLM obnovily síť linek do Severní Ameriky na úroveň před pandemií, otevřou šest dalších tras

Jedna z největších evropských aerolinek přidává na zimu hlavně lety do dovolenkových destinací.

Nizozemská letecká společnost KLM obnovila svoji síť destinací v Severní Americe na úroveň, jakou měla před vypuknutím pandemie koronaviru. Neznamená to ale obnovení na původní rozsah: kapacita linek je výrazně menší. Přesto jeden z největších evropských hráčů u dálkových letů vyhlíží budoucnost optimisticky: od zimního letového řádu spustí dalších šest linek.

KLM ve své tiskové zprávě zdůraznily, že větší obnově provozu brání stále restrikce pro cestování na obou stranách Atlantiku. Firma chce v době snížené poptávky po létání využít také svá letadla více pro přepravu nákladů. „Je to pro nás jednodušší cesta při postupném navyšování provozu,“ uvedla firma v prohlášení. KLM patřily už loni k dopravcům, kteří obnovili po první vlně provoz nejrychleji.

Do Severní Ameriky nabízí aktuálně dopravce 16 linek z Amsterdamu, což je o jednu méně než před pandemií. Z letového řádu vypadlo Salt Lake City, kam ale z Nizozemska dál létá alianční partner KLM Delta Air Lines.

Optimistický výhled KLM ukazuje i expanze plánovaná na zimní letový řád. Firma nově začne létat do šesti destinací: Mombasy, Cancúnu, Orlanda, Bridgetownu (Barbados), Port of Spain (Trinidad a Tobago) a Phuketu. Firma vysvětluje nové linky tím, že míří záměrně do dovolenkových destinací, kde očekává nejrychlejší obnovení poptávky.

Tagy KLM obnovení provozu po pandemii koronaviru
Žádné komentáře