pruvodce

Klíčový příjezd do Prahy omezila voda. Opravy potrubí potrvají dva týdny, kolony jsou už od D8

Ulice V Holešovičkách v oblasti Bulovky. Pramen: Praha 8Ulice V Holešovičkách v oblasti Bulovky. Pramen: Praha 8

Havárie vody zablokovala jeden z hlavních příjezdů do Prahy. Libereckou ulicí se sjíždí jen jedním pruhem.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) musela omezit provoz na hlavním příjezdu do Prahy od severu. V Liberecké ulici došlo k havárii vodovodního potrubí, které vede i do nemocnice Bulovka. Opravy podle náměstka primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba potrvají až 14 dní.

Liberecká ulice navazuje na Cínoveckou výpadovku a na dálnici D8, dopravu vede směrem k Holešovicím a k tunelu Blanka. „Došlo k uzavření celého jízdního pásu,“ uvedl Hřib. Provoz je zde nyní veden pouze ve třech pruzích v režimu 2+1. To znamená 2 jízdní pruhy z centra (z toho jeden pro nákladní dopravu) a jeden do centra.

Dopravní omezení v Liberecké ulici. Zdroj: kamery TSKDopravní omezení v Liberecké ulici. Zdroj: kamery TSKDopravní omezení v Liberecké ulici. Zdroj: kamery TSK

Směrem do města se tak jede pouze v jednom pruhu. Kolona kvůli komplikacím stojí až na 8. kilometru D8.

Podle informací z TSK je neprůjezdný pravý jízdní pruh ve směru z centra, doprava je převedena do protisměru. Práce na vodovodním potrubí probíhají ve výkopu v odstavném a v pravém pruhu ve směru z centra, přibližně 200 metrů nad čerpací stanicí MOL.

Bohužel doba trvání odstranění havárie je dle informace od vodáren plánována na 14 dní,“ uvedl Hřib. Na centrálním dopravním portále Dopravní info je uzavírka zatím zavedena jen do nedělních 18 hodin.

Nadále také trvá s havárií spojená uzavírka nájezdu na Libereckou z ulice Na Stráži.

Tagy D8 havárie vodovodu Technická správa komunikací hl. m. Prahy V Holešovičkách
15 komentářů