Karlovy Vary mají nový Festivalový most

Nový Festivalový most v Karlových Varech. Foto: StrabagNový Festivalový most v Karlových Varech. Foto: Strabag

Chodník na novém mostě u Grandhotelu Pupp je širší než vozovka.

Řeku Teplou překlenul v Karlových Varech nový Festivalový most. Vznikl na místě původního mostu mezi Císařskými Lázněmi a Grandhotelem Pupp. Stavbu za 26 milionů korun provedl Strabag. K otevření došlo tento týden.

Festivalový most byl původně postaven v roce 1880, v roce 1967 byl opraven. Teď byl kvůli havarijnímu stavu postaven nový. Most má ozdobné litinové zábradlí, které připomíná původní most z roku 1880, není ale jeho replikou. Stavba zabrala šest měsíců, po dobu výstavby nového mostu byla doprava vedena po souběžném provizorním montovaném mostě.

Po obou stranách mostu je betonový chodník šířky o šířce 3.2 metru, je tak širší než jízdní pruh. Konstrukci mostu tvoří prefabrikované tyčové nosníky se spřahující železobetonovou deskou. Na výtvarném řešení mostu se podílela Kancelář architektury města Karlovy Vary.

Festivalový most má být začátkem Divadelního korza, prostoru od Císařských lázní až po Vřídelní kolonádu, který chce město Karlovy Vary postupně upravit. Ještě letos by se tak mělo proměnit okolí Císařských lázní a přilehlého parku Karla IV.

Nový Festivalový most v Karlových Varech. Foto: StrabagNový Festivalový most v Karlových Varech. Foto: StrabagNový Festivalový most v Karlových Varech. Foto: Strabag
Tagy Festivalový most Karlovy Vary Strabag
4 komentáře