Karlovarské letiště jako parkoviště letadel SmartLynx. Charterový dopravce umístí na západě Čech až 4 stroje

Na letišti v Karlových Varech budou během zimní sezóny parkovat letadla letecké společnosti SmartLynx. Foto: Jan SlezákNa letišti v Karlových Varech budou během zimní sezóny parkovat letadla letecké společnosti SmartLynx. Foto: Jan Slezák

Na letounech bude během zimní sezóny probíhat údržba pod taktovkou mechaniků z AviTechnics.

Na letišti v Karlových Varech budou během zimní sezóny parkovat letadla letecké společnosti SmartLynx. Dopravce na letišti umístí v období od listopadu do dubna až čtyři letadla Airbus A320 family. Na strojích bude během dlouhodobého parkování prováděna údržba českou firmou AviTechnics. Uvedla to jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.

Spolupráce s firmou SmartLynx navazuje na minulou zimu, kdy na karlovarském letišti stejně jako letos probíhala traťová údržba letadel zmíněné aerolinky. „Společnost AviTechnics nás oslovila s žádostí, zda by bylo možné na našem letišti poskytnout odbavovací plochu pro odstavení několika letadel, na kterých by podobu té odstávky byla prováděna takzvaná traťová údržba,“ řekl loni Českému rozhlasu Karlovy Vary tehdejší ředitel letiště Václav Černý.

První z ohlášených Airbusů přistál v Karlových Varech v úterý 1. listopadu. Jednalo se o letoun A321 s registrací 9H-SLG, tedy maltské odnože aerolinky. Stroj nese částečné barvy letecké společnosti Jet2.com. Ve středu jej následoval Airbus A320 registrace YL-LDI, tentokrát s logem EasyJetu. Další byly na řadě ve čtvrtek Airbusy A321 YL-LDO a A320 YL-LDK. Poslední zmíněný v době psaní článku ještě nevystartoval.

Provoz na karlovarském letišti tvoří nyní výhradně nepravidelná doprava jako všeobecné letectví či charterové spoje, pravidelná linka mu totiž stále chybí. Příjem z parkování letadel tak bude pro letiště jistě vítaný.

Na letišti v Karlových Varech budou během zimní sezóny parkovat letadla letecké společnosti SmartLynx. Foto: Jan Slezák

Na letišti v Karlových Varech budou během zimní sezóny parkovat letadla letecké společnosti SmartLynx. Foto: Jan Slezák

Tagy KLV Letiště Karlovy Vary SmartLynx
17 komentářů