Kamery do vozidel MHD v Pardubicích mají zpoždění, DPMP soutěž zrušil

Trolejbus Škoda 32Tr ve vozovně DPMP. Foto: Dopravní podnik města Pardubic.Trolejbus Škoda 32Tr ve vozovně DPMP. Foto: Dopravní podnik města Pardubic.

Do tendru přišla jediná nabídka, proto vypsal dopravní podnik nové zadávací řízení.

Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) zrušil soutěž na dodavatele kamerového systému do vozidel městské hromadné dopravy. Vzápětí ale vypsal novou, zájem o instalaci dohledové technologie trvá.

Zrušení a vypsaní nového zadávacího řízení vyplývá z informací na profilu zadavatele. „V rámci výběrového řízení jsme dostali jednu nabídku, která ale nesplnila zadávací technické podmínky. Pro urychlení dalšího procesu jsme soutěž zrušili,“ vysvětlil provozně-technický náměstek Petr Drápalík. Nově je odhadovaná cena o pět milionů korun nižší: 15 milionů korun.

Součástí zakázky kromě dodávky kamerového systému byly automatické sčítače cestujících. DPMP počítá s instalací kamer snímajících prostor dveří (kromě předních), dvěma snímajícími interiér a jednou pro snímání prostoru před vozidlem. Instalaci DPMP vysvětluje bezpečností řidičů a cestujících. Kamery mají pomoci řešit například pády cestujících nebo dopravní nehody a také mají pomoci snížit vandalismus ve vozidlech. Čidla pro sčítání cestujících využije DPMP pro své dopravní průzkumy.

Kamery mají být instalovány ve vozidlech do osmi měsíců od podpisu smlouvy. Kompletní instalace se týká se všech vozidel, zhruba v polovině vozidel již kamery snímající prostor dveří jsou.

Tagy Dopravní podnik města Pardubic DPMP kamerový systém
Žádné komentáře