K letadlům i piloty. Airbus začne nově vychovávat i letecké začátečníky

Nový program výcviku pilotů od počátku začíná Airbus v mexické škole Escuela de Aviacion. Foto: AirbusNový program výcviku pilotů od počátku začíná Airbus v mexické škole Escuela de Aviacion. Foto: Airbus

Výrobce letadel Airbus rozšířil svůj byznys o dodávku letadel i o výchovu výuku budoucích pilotů. Vede ho k tomu především

Výrobce letadel Airbus rozšířil svůj byznys o dodávku letadel i o výchovu výuku budoucích pilotů. Vede ho k tomu především obava z jejich budoucího nedostatku. Firma odhaduje, že kvůli nárůstu letecké dopravy bude potřeba v příštích dvaceti letech až 540 tisíc nových pilotů. Už dnes jich je nedostatek.

Airbus spustil ve spolupráci s leteckou školou Escuela de Aviacion Mexico (EAM) nový projekt Airbus Pilot Cadet Training Programme, v kterém budou vychovávat piloty úplně od začátku. Po škole se přesunou do výcvikového centra Airbusu, která mají projít výchovou až k získání pliotního průkazu. „Zákazníci Airbusu budou mít možnost přenést činnosti související s výběrem kvalitních pilotů vyškolených podle globálních standardů na nás,“ uvedl Airbus v tiskové zprávě. Airbus bude u výchovy pilotů od jejich začátku, dosud zajišťoval výcvik pro piloty, kteří už pilotní průkaz mají.

Program bude otevřený mladým lidem se středoškolským vzděláním po dosažení 18 let. Airbus očekává zahájení prvního kurzu na začátku příštího roku. Postupně chce podobný model spolupráce rozšířit na další letecké školy.

Tagy Airbus výcvik pilotů
Žádné komentáře