Jihočeský kraj vypsal zakázky na opravy „dvojek“ za 216 milionů

Jihočeská silnice II/157, ilustrační foto. Autor: Horst – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68244845Jihočeská silnice II/157, ilustrační foto. Autor: Horst – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68244845

Celkem jde o 20 kilometrů silnic II. třídy na Budějovicku, Krumlovsku a Jindřichohradecku.

Jihočeský kraj vypsal veřejné zakázky na rekonstrukci zhruba 20 kilometrů silnic II. třídy na Budějovicku, Krumlovsku a Jindřichohradecku. Předpokládaná hodnota zakázek činí 216 milionů korun. Vypsání tendrů schválila ve čtvrtek rada kraje.

Celkem jde o osm úseků. Na Českobudějovicku jde o silnice mezi Žárem a Svaryšovem, mezi Borovany a Ledenicemi a před Mohuřicemi. Na Českokrumlovsku mezi Střemily a Chvalšinami a v Ličově, na Jindřichohradecku mezi Klášterem a Starým Městem pod Landštejnem, Hospřízí a Kunžakem a o křižovatku ve Valtínově.

Práce na Českobudějovicku a Českokrumlovsku budou probíhat od května do října, na Jindřichohradecku od června do září. „Hodnotícími kritérii pro výběr dodavatelů bude z 90 procent cena a z 10 procent zkrácení celkové doby dokončení,“ doplnil náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák s tím, že cílem rekonstrukcí silnic II. třídy spadajících pod správu kraje je zejména zvýšení nosnosti vozovky.

Tagy Jihočeský kraj silnice II. třídy
15 komentářů