Jihočeši zavádějí přímou víkendovou linku pro lyžaře Budějovice – Zadov

Skibus, ilustrační foto. Pramen: Lipno.infoSkibus, ilustrační foto. Pramen: Lipno.info

Jihočeský kraj představil čtyři zimní autobusové linky, které budou od 15. prosince o víkendech obsluhovat lyžařská střediska. Novinkou je především

Jihočeský kraj představil čtyři zimní autobusové linky, které budou od 15. prosince o víkendech obsluhovat lyžařská střediska. Novinkou je především přímé víkendové spojení z Českých Budějovic na Zadov.

Historicky jde o původní linku Budějovice – Plzeň, která byla v minulých letech postupně zkracována (Klatovy, Sušice) a od letošního 1. prosince jezdí z Českých Budějovic už jen do Kašperských Hor. Novinkou je právě její víkendové odklonění na Zadov, takže odpadne přestup.

Kraj rovněž zlepší spojení na Hojnou Vodu v Novohradských horách, které jsou především rájem běžkařů. Další dvě víkendové lyžařské linky Tábor – Písek – Kvilda a České Budějovice – Český Krumlov – Lipno nad Vltavou zůstávají ve srovnání s minulou zimou fakticky beze změny.

Podrobné jízdní řády jsou na stránkách organizátora Jikord. Linky zajišťují v objednávce kraje společnosti GW Bus, ČSAD Autobusy České Budějovice a Comett Plus.

Tagy Jihočeský kraj skibusy
6 komentářů