Jihočeši rozšíří síť autobusových linek na lyže, spojí Jindřichohradecko s Lipnem

Lyžařský areál na Lipně, ilustrační foto. Pramen: Lipno.infoLyžařský areál na Lipně, ilustrační foto. Pramen: Lipno.info

U nové linky bude zajištěn přestup na autobus na Hojnou Vodu v Novohradských horách a na Jižní expresy

Síť zimních autobusových linek na hory se letos v Jihočeském kraji rozroste. Kraj na období od 19. prosince do 14. března zavede novou víkendovou linku mezi Jindřichovým Hradcem a Lipnem.

„Chceme umožnit dopravu na lyže a do hor vůbec obyvatelům, kteří nejsou napojeni na žádné další skibusy,“ uvedl Martin Stach z Jikordu. Takovými městy na lince jsou například Třeboň, Borovany nebo Trhové Sviny.

Nová lyžařská linka v jižních Čechách. Pramen: Jikord

Nová lyžařská linka v jižních Čechách. Pramen: Jikord

U nové linky bude zajištěn přestup na autobus na Hojnou Vodu v Novohradských horách a na Jižní expresy. Jde o takzvanou projektovou linku, kterou financuje z 85 procent Evropská unie a z 15 procent kraj (projekt RegiaMobil, z programu Interreg CENTRAL EUROPE). Zajistí ji společnost ČSAD Jindřichův Hradec ze skupiny ICOM.

Lyžařské autobusy jezdí v jižních Čechách například z Tábora a Českých Budějovic na Zadov a Kvildu nebo z Budějovic přes Český Krumlov na Lipno. Podrobnosti jsou na stránkách organizátora Jikord.

Síť lyžařských linek v jižních Čechách. Pramen: Jikord

Síť lyžařských linek v jižních Čechách. Pramen: Jikord

Tagy Jihočeský kraj lyžování skibusy
16 komentářů