JHMD po opravě roztopily polku, měla by začít jezdit v srpnu

Parní lokomotiva JHMD zvaná polka. Pramen: JHMDParní lokomotiva JHMD zvaná polka. Pramen: JHMD

U Jindřichohradeckých místních drah zřejmě v srpnu skončí období bez pojízdné parní lokomotivy. Společnost na svých stránkách oznámila, že dokončuje

U Jindřichohradeckých místních drah zřejmě v srpnu skončí období bez pojízdné parní lokomotivy. Společnost na svých stránkách oznámila, že dokončuje opravu lokomotivy U46.101, které se říká polka. Oprava probíhá už druhým rokem.

„V posledních dnech proběhly dva zkušební zátopy, během kterých byly odzkoušeny všechny armatury a doladěna řada „dětských“ nemocí. Lokomotiva rovněž úspěšně prošla nutnými prohlídkami a revizemi kotle i vzduchojemů. Brzy tak bude stroj moci postoupit do závěrečné etapy této opravy, sestávající ze zkušebních jízd,“ napsala společnost v pátek na svůj web. Pokud se při zkušebních jízdách neprojeví zásadní závady, měla by se pára na jindřichohradecké úzkokolejky vrátit během srpna. Náročnou opravou prošel mimo jiné kotel polky, jehož část se musela nově vyrobit.

Firma se ocitla bez páry poté, co koncem loňského roku odstavila lokomotivu rešica (U46.0). Oprava polky pak nabrala zpoždění, podle původních plánů měla být připravena už na prázdniny. Po jejím dokončení se chce firma pustit do opravy své třetí parní mašiny, „sedmatřicítky“ U37.002.

Tagy JHMD parní lokomotiva
4 komentáře