Jedno omezení na silnici I/50 končí, druhé v pondělí začne

Oprava silnice I/50 u odbočky na Staré Hutě. Foto: ŘSDOprava silnice I/50 u odbočky na Staré Hutě. Foto: ŘSD

Omezení v buchlovských kopcích má trvat zhruba dva týdny.

Na jednom z hlavních tahů mezi Jihomoravským a Zlínským krajem končí zítra téměř měsíc trvající omezení. Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) otevře úsek mezi Bučovicemi a Křižanovicemi do plného provozu. Hladký průjezd ale řidiče a cestující na trase z Brna do Uherského Hradiště ještě nečeká: od pondělí začne kyvadlový provoz v buchlovských kopcích.

Podle Lucie Trubelíkové z týmu komunikace ŘSD zbývá mezi Bučovicemi a Křižanovicemi dokončení nástřiku vodorovného dopravního značení. „Od čtvrtečního rána bude opravený úsek opět průjezdný bez omezení a nutnosti využití objízdné trasy,“ dodala. Oprava vyšla na 38,46 milionu korun.

Od pondělí začne nové omezení na silnici u odbočky na Staré Hutě. Zde práce probíhají již od jara. „Od pondělí 25. 7. bude z důvodu opravy povrchu vozovky provoz veden pouze jedním jízdním pruhem a řídit ho budou semafory,“ řekla Trubelíková. Hotovo má být za zhruba dva týdny. Podle ŘSD se celou opravu podaří dokončit dříve. Od jara se zde buduje opěrná zeď a tři propustky.

Vytížená silnice I/50 propojuje Jihomoravský a Zlínský kraj. Vede z Brna přes Uherské Hradiště na hraniční přechod Starý Hrozenkov, kde na ni navazuje slovenská silnice I/9 směr Trenčín.

Tagy I/50 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
17 komentářů