Je po dešti. Silničáři budou po tři víkendy opravovat vytížený průtah Budějovicemi

Billboard s reklamou na jihočeskou železnici. Autor: 4LesBillboard s reklamou na jihočeskou železnici. Autor: 4Les

Dopravu v Českých Budějovicích, a to především tranzit, čekají od pátku komplikace spojené s opravou průtahu městem po silnici I/3.

Dopravu v Českých Budějovicích, a to především tranzit, čekají od pátku komplikace spojené s opravou průtahu městem po silnici I/3. Opravy budou probíhat na levobřežní čtyřpruhové ulici Na Dlouhé louce; vyjdou na 19 milionů a provede je Skanska.

Práce přitom měly začít už minulý víkend, Ředitelství silnic a dálnic je ale odložilo kvůli deštivému počasí. Nyní se zdá, že počasí silničářům přeje víc. K zahájení prací má dojít v nočních hodinách v pátek 13. září.

„Jelikož se jedná o nejfrekventovanější úsek v Českých Budějovicích, veškeré práce budou prováděny pouze o víkendech, kdy je provoz nižší než v pracovní dny. Celá oprava je naplánována na tři víkendy,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Provoz bude stále obousměrný, bude ale veden jen v jednom jízdním pruhu pro každý směr. Frézování jednotlivých etap bude probíhat vždy přes noc, aby v ranních sobotních hodinách bylo vše připraveno k pokládce jednotlivých vrstev.

„Dokončení jednotlivých etap bude ve večerních hodinách v neděli nebo v ranních hodinách v pondělí, aby byla komunikace připravena na provoz během pracovních dnů bez omezení,“ doplnil Studecký. Úsek I/3 Na Dlouhé louce leží na hlavních tazích Praha – Linec  a Plzeň – Písek – České Budějovice a často působí jako úzké hrdlo. Běžné jsou zde dlouhé kolony.

Odpomoci od tranzitu mu má právě budovaný dálniční obchvat Budějovic, hotov má být v roce 2022.

Tagy České Budějovice I/3 oprava ŘSD
Žádné komentáře