Japonské ANA ohlásily expanzi dálkových letů do Evropy, Praha na seznamu chybí

Airbus A380 v barvách All Nippon Airways. Foto: AirbusAirbus A380 v barvách All Nippon Airways. Foto: Airbus

Největší japonská letecká společnost All Nippon Airways (ANA) dnes oznámila otevření celkem pěti nových dálkových linek z Japonska Letiště Praha,

Největší japonská letecká společnost All Nippon Airways (ANA) dnes oznámila otevření celkem pěti nových dálkových linek z Japonska Letiště Praha, jehož vedení dlouhodobě usiluje o přímé spojení s Japonskem, na seznamu chybí.

Rozšíření oznámily ANA v tiskové zprávě. Od letního letového řádu začne dopravce létat z tokijského letiště Haneda nově do Stockholmu, Milána, Moskvy a Istanbulu, novou linkou je i spojení do čínského Šen-čenu. Firma současně rozšíří frekvence letů některých stávajících dálkových linek a přesune je z letiště Narita.

„Sledujeme rostoucí poptávku po cestování do Japonska, proto rozšiřujeme naši síť linek,“ uvedl Seiichi Takahashi, viceprezidet ANA.  Aerolinky začnou s prodejem letenek do nových destinací v prosinci, do každého nového města v síti chtějí létat jednou denně. S jakými letadly zatím firma neuvedla.

Z letiště Haneda firma současně rozšíří počty letů do Los Angeles a Sydney, na Hanedu převede lety z druhého tokijského letiště Narita do Los Angeles, Dillí, San Jose, Seattlu a Washingtonu.

O přímé spojení s Japonskem dlouhodobě usiluje i vedení Letiště Praha, Japonsko patří mezi pět největších investorů v Česku, japonští turisté mají Česko v oblibě. Zatím ale do Prahy létají jen občas speciální chartery s turisty.

Tagy All Nippon Airways ANA
28 komentářů