Iveco má první zakázku na elektrobusy ve Španělsku, dodá pět vozů do Sevilly

Elektrobus Iveco E-WAY. Pramen: Iveco BusElektrobus Iveco E-WAY. Pramen: Iveco Bus

Iveco představí na pařížském veletrhu European Mobility Expo nový elektrický midibus GX 137 ELEC.

Společnost Iveco Bus získala zakázku na dodávku elektrobusů pro Sevillu. Do andaluského města dodá pět dvanáctimetrových vozidel E-WAY.

„Tato první zakázka ve Španělsku je projevem důvěry a nejlepším důkazem vysoké kvality našeho plně elektrického modelu,“ uvedl obchodní ředitel Iveca pro Španělsko a Portugalsko Fabrizio Toscano.

Sevillský dopravní podnik TUSSAM si vybral model se synchronním elektromotorem o výkonu 160 kW a lithium-iontovými bateriemi s kapacitou až 460 kWh. Baterie jsou integrované ve střeše i v zadní části vozidla. Dobíjení probíhá prostřednictvím zásuvky CCS2 Combo s úplným nabitím za méně než čtyři hodiny.

Iveco Bus zaměstnává více než 6 000 lidí ve čtyřech výrobních závodech, ve francouzském Annonay, ve Vysokém Mýtě, italské Brescii a francouzském Rorthais. Elektrobusy Iveco E-WAY už jezdí ve Francii, Norsku, Nizozemsku, Lucembursku, Rakousku a Německu.

Iveco zároveň oznámilo, že na pařížském veletrhu European Mobility Expo představí ve dnech 7. až 9. června nový elektrický midibus GX 137 ELEC a hybridní městský autobus Urbanway, který může kombinovat pohon na zemní plyn a biometan.

Tagy elektrobusy Iveco Bus Iveco E-WAY
Žádné komentáře