Iveco dodá sto autobusů Crossway z Vysokého Mýta dopravci SAD Zvolen

Autobusy Iveco Crossway pro SAD Zvolen. Pramen: Iveco BusAutobusy Iveco Crossway pro SAD Zvolen. Pramen: Iveco Bus

Autobusů řady Crossway, která se vyrábí v závodě ve Vysokém Mýtě, bylo dosud vyrobeno více než 55 000 kusů v různých verzích.

Společnost Iveco Czech Republic získala velkou zakázku na Slovensku. Ve spolupráci s dealerem Corex dodává stovku nových autobusů řady Crossway společnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen (SAD Zvolen). Ta provozuje meziměstskou a městskou dopravu.

Nové vozy z výrobního závodu ve Vysokém Mýtě slovenský dopravce postupně zařazuje do provozu na linkách na území devíti okresů Banskobystrického kraje.

Zakázka zahrnuje tři varianty meziměstského autobusu Crossway: 70 vozů Crossway LE Line 12m s motorem Tector, 20 vozů Crossway LE Line 10,8m s motorem Tector a 10 vozů Crossway LE Line 14,5m s motorem Cursor. Autobusy budou vybaveny klimatizací, nástupní plošinou pro invalidní vozíky, USB porty, wifi připojením, kamerou a odbavovacím systémem.

Autobusů řady Crossway, která se vyrábí v závodě ve Vysokém Mýtě, bylo dosud vyrobeno více než 55 000 kusů v různých verzích.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že společnost Slovenská autobusová doprava Zvolen opět vložila důvěru do značky Iveco Bus pro městskou a meziměstskou dopravu na Slovensku. Jejich volba pro naši značku a modelovou řadu Crossway je potvrzením odborných znalostí společnosti Iveco Bus a kvalitní podpory našich zákazníků v segmentu meziměstské dopravy,“ uvedl Jan Kimla, obchodní ředitel Iveco Bus pro trhy střední a východní Evropy.

Tagy Iveco Bus SAD Zvolen
5 komentářů