Iveco Bus dodá na Sardinii 238 meziměstských autobusů Crossway

Nové autobusy Iveco Crossway pro Sardinii. Pramen: ARSTNové autobusy Iveco Crossway pro Sardinii. Pramen: ARST

Řada Crossway se za 15 let výroby stala jedním z nejprodávanějších typů autobusů v Evropě.

Iveco Bus naplňuje velkou zakázku, která přišla ze Sardinie. Tamní dopravní společnosti ARST dodá celkem 238 autobusů Crossway, které se vyrábějí ve Vysokém Mýtě. Prvních 144 vozů už bylo dodáno, zbylých 94 bude následovat do poloviny roku. Iveco to oznámilo v tiskové zprávě. Slavnostní předání prvních vozidel se uskutečnilo v sídle společnosti ARST ve městě Nuoro.

Autobusy pro ARST mají 51 míst k sezení. „Budou využívány především k přepravě žáků a studentů. Pomohou dosáhnout cíle, kterým je zajištění lepší mobility v regionu,“ uvedl šéf společnosti ARST Carlo Poledrini. Podle šéfa prodeje Iveco Bus Stéphana Espinasseho nabízí Crossway „optimální úroveň komfortu pro cestující i řidiče na krátké a střední vzdálenosti“.

Řada Crossway se za 15 let výroby stala jedním z nejprodávanějších typů autobusů v Evropě. Loni na podzim ve Vysokém Mýtě oslavili předání autobusu Crossway s pořadovým číslem 50.000. Iveco ho aktuálně nabízí ve čtyřech různých variantách podle délky (10,7 m, 12 m, 13 m a 14,5 m).

Tagy ARST Iveco Bus Iveco Crossway Sardinie
2 komentáře