Hyundai Rotem dokončil první tramvaj pro Varšavu

Tramvaj Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Tramwaje WarszawskieTramvaj Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Tramwaje Warszawskie

Cestující by nové tramvaje měly poprvé svézt na podzim letošního roku. Jde o první kontrakt jihokorejského výrobce v Evropské unii.

Společnost Hyundai Rotem dokončila výrobu prvních dvou ze 123 nových tramvají, které budou jezdit ve Varšavě. Čeká je dlouhá přeprava z Jižní Koreje až do polské metropole.

Posun v zakázce oznámil varšavský dopravce Tramwaje Warszawskie na svém facebookovém profilu. „Budou to nejdelší tramvaje, které kdy jezdily po Varšavě. Cestující se s nimi svezou od podzimu,“ uvedl dopravce.

O tramvajovou zakázku ve Varšavě se ucházela i Škoda Transportation, vítězství korejského výrobce bylo překvapením. Porazil domácí Pesu. Jde o jeho první velkou zakázku na tramvaje na trzích Evropské unie. Součástí zakázky je opce na dalších 90 vozidel.

Tramvaje zamíří do Polska na lodi. Po zkušebním provozu na varšavských kolejích se naplno rozjede sériová výroba ostatních objednaných tramvají, mají být dokončeny do roku 2023. Varšava si je objednala ve třech verzích: 85 obousměrných a 18 jednosměrných o délce 33 metrů, 20 jednosměrných o délce 24 metrů. Hodnota zakázky je 1,85 miliardy zlotých (zhruba 11 miliard korun). Dodávka má zpoždění zhruba pět měsíců.

Tramvaj Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Tramwaje WarszawskieTramvaj Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Tramwaje WarszawskieTramvaj Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Tramwaje WarszawskieTramvaj Hyundai Rotem pro Varšavu. Foto: Tramwaje Warszawskie

 

Tagy Hyundai Rotem Tramwaje Warszawskie varšava
6 komentářů