Hyundai od ledna zvýší mzdy o 9,1%, průměr přesáhne 40 tisíc korun

Hyundai i30 FastbackN. Foto: HyundaiHyundai i30 FastbackN. Foto: Hyundai

V první tuzemské automobilce je hotové kolektivní vyjednávání o mzdách na příští rok. V Hyundai Motor ManufacturingCzech (HMMC) se vedení

V první tuzemské automobilce je hotové kolektivní vyjednávání o mzdách na příští rok. V Hyundai Motor ManufacturingCzech (HMMC) se vedení firmy s odboráři dohodli na růstu mezd na dva roky.

Podle podepsané kolektivní smlouvy,která bude platit až do března 2021, se základní mzdy zvýší od 1. ledna o 9,1 % a v roce 2020, s platností rovněž od 1. ledna, o 8,8 %. Proporčně se navýší i všechny bonusy a příplatky, odvozené od základní mzdy. Průměrný hrubý příjem v nošovické automobilce Hyundai činí v letošním roce u dělnických profesí cca 38 500 Kč a za celý závod HMMC 42 000Kč měsíčně. Dělnická mzda tak v lednu přesáhne hranici 40 tisíc. „Pracovník v pozici Operátor 3, která je v závodě HMMC nejčastější, si tak v samotné základní mzdě v lednu 2020 oproti letošnímu prosinci polepší o 5 100 Kč měsíčně,“ uvedla firma v prohlášení.

V lednu navíc ještě nad rámec kolektivní smlouvy zaměstnanci dostanou bonus k 10. výročí automobilky v Česku: 100 % základní mzdy. Od ledna navíc začne platit i možnost pěti týdnů dovolené pro všechny zaměstnance,dosud na ni měli pracovníci nárok po dvou letech. Nově se od ledna 2020 zavede jeden den dovolené navíc u zaměstnanců, kteří odpracovali sedm let a více.

„Naším cílem je udržet si pozici nejlepšího zaměstnavatele v Moravskoslezském kraji a zůstat na špičce v oblasti odměňování zaměstnanců i na úrovni České republiky,“ řekl Donghwan Yang, prezident společnosti HMMC

Tagy Hyundai Motor Manufacturing Czech
9 komentářů