Hranice se Slovenskem je volná i pro veřejnou dopravu, RegioJet obnoví spoje ještě tento týden

Bratislava hlavná stanica a vlak RegioJetu v čele s lokomotivou Bombardier Traxx MS2. Foto: RegioJetBratislava hlavná stanica a vlak RegioJetu v čele s lokomotivou Bombardier Traxx MS2. Foto: RegioJet

Česko-slovenská hranice je ode dneška volně průjezdná i pro veřejnou hromadnou dopravu. Rozhodl o tom Ústřední krizový štáb na Slovensku.

Česko-slovenská hranice je ode dneška volně průjezdná i pro veřejnou hromadnou dopravu. Rozhodl o tom Ústřední krizový štáb na Slovensku. Informaci přinesla slovenská média, například Pravda.sk.

Uvolnění se týká železniční, autobusové i letecké dopravy. „Jsem rád, že situace konečně umožňuje všechny varianty dopravy a jsem přesvědčen, že i doprava do jiných zemí bude v nejbližších dnech povolena,“ uvedl na facebooku slovenský ministr dopravy Andrej Doležal.

Jde o okamžik, na který čekali dopravci. „RegioJet začne s postupným obnovováním provozu mezi Českou republikou a Slovenskem pravděpodobně ještě tento týden,“ sdělil mluvčí firmy Aleš Ondrůj. První vlakové spoje RegioJetu z Prahy do Košic a z Prahy do Bratislavy by podle něj měly vyjet v neděli.

„Na základě potvrzení vzájemné dohody s naším partnerem ZSSK jsme připraveni obnovit provoz vlaků mezi ČR a Slovenskem v úterý 9. června. Potvrzení očekáváme nejpozději během pátečního dopoledne,“ sdělila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prozatím sdělila, že k obnovení spojů dojde příští týden.

Leo Express je podle mluvčího Emila Sedlaříka připraven opět vyjet na trasu Praha – Košice v týdnu od 15. června. „Konkrétní jízdní řád přizpůsobíme poptávce cestujících a zveřejníme jej v následujících dnech,“ doplnil Sedlařík.

Česká a slovenská vláda se dohodly na otevření hranic už od půlnoci na dnešek, to se ale netýkalo hromadné dopravy.

Tagy slovensko spojení Česko - Slovensko Top
34 komentářů