„Hradubická dálnice“ prochází opravou, omezení potrvají do května

Oprava silnice I/37 v Pardubicích. Foto: ŘSDOprava silnice I/37 v Pardubicích. Foto: ŘSD

Během 45 dnů dojde ke kompletní výměně povrchu.

Řidiči a cestující na silnici I/37 mezi Pardubicemi a Hradcem Králové musejí od dnešního dne počítat s novým omezením. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo s opravou silnice nazývané také jako Hradubická dálnice v úseku mezi mimoúrovňovou křižovatkou Ohrazenice a mimoúrovňovou křižovatkou Palackého.

V celém úseku dojde během 45 dnů ke kompletní výměně asfaltového povrchu a opravě části stávající dešťové kanalizace, která je místy nefunkční. Zároveň dojde k výměně zádržného systému stávající komunikace. Zakázku za 120 milionů korun získalo sdružení firem M-Silnice a Eurovia CZ.

Dopravní omezení začíná na silnici I/37 u mostu přes řeku Labe (ve směru od Chrudimi) a končí přibližně za mimoúrovňovou křižovatkou Doubravice, nadjezd u Globusu. Režim 2+2 bude veden přes střední dělicí pás na režim 1+1 s oddělením protisměrných jízdních pruhů.

Dnešním dnem začala uzavírka rychlých středových pruhů pro vytvoření přejezdů. V pátek se uzavře dvoupruh ve směru Chrudim – Hradec Králové, 25. dubna se práce přesunou do opačného směru. Hotovo má být 17. května.

Oprava silnice I/37 v Pardubicích. Foto: ŘSDOprava silnice I/37 v Pardubicích. Foto: ŘSDOprava silnice I/37 v Pardubicích. Foto: ŘSD
Tagy Eurovia CZ I/37 M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
9 komentářů