Hotel v pohybu

Lůžkové vozy Českých drah. Foto: České dráhyLůžkové vozy Českých drah. Foto: České dráhy

Večer usnete v Praze a ráno se odpočinutí probudíte třeba v Budapešti, Tatrách, ve Varšavě nebo v Curychu. Nejen tam

Večer usnete v Praze a ráno se odpočinutí probudíte třeba v Budapešti, Tatrách, ve Varšavě nebo v Curychu. Nejen tam totiž míří noční spoje Českých drah. Ušetříte si časné vstávání i účet za další noc v hotelu. Do autovlaků směr Poprad, Košice a Humenné můžete navíc naložit také vlastní vůz.

Nočními spoji se rychle, pohodlně a hlavně bezpečně od nás dostanete do mnoha evropských států. Zatímco klidně spíte ukolébáni jízdou, vlak ujede i stovky kilometrů až do cílové destinace. O váš klid a bezpečí se po celou dobu stará průvodce lůžkového vozu, kterému při nástupu předáte své jízdní doklady, a on je za vás předloží ke kontrole průvodčímu. Ten vás pak už nebude vyrušovat. Při cestování do zemí v rámci schengenského prostoru odpadají při překračování státní hranice i kontroly celníků.

V komfortních lůžkových vozech máte na výběr oddíl („pokoj“) s jedním až třemi místy. Vždy čistě povlečená lůžka přímo lákají k odpočinku, ale lze je jednoduše upravit také k sezení. Můžete se začíst do oblíbené knihy, časopisu nebo třeba probrat pracovní e-maily. Když dostanete chuť na něco dobrého, nabídne vám průvodce drobné občerstvení včetně alkoholických a nealkoholických nápojů.

Postaráno je také o vše, co potřebujete k osobní hygieně. K dispozici jsou toalety a sprchy. Díky umyvadlu s teplou i studenou vodou přímo v kupé vyřešíte obvyklé večerní a ranní rituály v soukromí. Pokud si ovšem chcete výlet užít tak trochu ve stylu hrdiny detektivek Agathy Christie Hercula Poirota, který vlakem zbrázdil půl Evropy, doporučujeme vsadit na kategorii Deluxe. V těchto oddílech budete mít sprchu a toaletu jen pro sebe.

A abyste nezaspali a nezmeškali svou cílovou stanici, večer, než se uložíte k nerušenému spánku, si můžete domluvit ranní buzení. Pro příjemné vstávání vám ráno průvodce přinese až na vaše lůžko chutnou snídani, kterou máte v ceně rezervace.

Podrobné informace o cestování nočními vlaky Českých drah najdete na speciální webové stránce. Přejeme vám šťastnou cestu, ať už s námi vyrazíte kamkoliv.

Lůžkové vozy Českých drah. Foto: České dráhyLůžkové vozy Českých drah. Foto: České dráhyLůžkové vozy Českých drah. Foto: České dráhyLůžkové vozy Českých drah. Foto: České dráhyLůžkové vozy Českých drah. Foto: České dráhy

Komerční prezentace Českých drah

 

 

Tagy České dráhy lůžkové vozy noční vlaky
Žádné komentáře