Hoši, děkujem. České dráhy převléknou Vectron do zlaté

Proces polepu lokomotivy Siemens Vectron zlatou fólií. Foto: České dráhyProces polepu lokomotivy Siemens Vectron zlatou fólií. Foto: České dráhy

České dráhy jako oficiální dopravce mistrovství světa připomenou úspěch hokejistů.

Jedna z lokomotiv Siemens Vectron, kterou používají České dráhy, získává netradiční polep. V reakci na úspěch české hokejové reprezentace bude mít jinak bílá lokomotiva nově kompletně zlatou barvu.

K polepu celé lokomotivy je použita zlatá fólie. Kromě zlaté barvy doplní lokomotivu ještě nápis Hoši, děkujem. „České dráhy jsou hrdé, že se jako oficiální dopravce mohly podílet na organizaci světového šampionátu, který se díky úspěchu našich reprezentantů stal pro nás všechny nezapomenutelným zážitkem. Nyní bude jejich triumf připomínat na železnici zlatá lokomotiva Vectron,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Lokomotiva se zlatým polepem se poprvé představí v sobotu na pražském Regionálním dnu železnice v depu Vršovice. Vectron si budou moci fanoušci nejen železnice prohlédnout po celou dobu trvání akce, tedy od 09:30 do 17:00 hodin. Následně bude nasazen do běžného provozu, a k vidění tak bude po celé republice.

Parní vlak i historická patrová souprava. Ve Vršovicích se chystá železniční sláva

Lokomotivy Vectron jsou nejmodernější elektrické lokomotivy z produkce společnosti Siemens Mobility. České dráhy provozují stroje s maximální rychlostí 200 km/h a objednaly lokomotivy s rychlostí 230 km/h. Jejich výkon je 6 400 kW a jsou vybaveny pro provoz na napájecí soustavy 3 kV DC, 25 kV 50 Hz AC a 15 kV 16,7 Hz AC.

Tagy České dráhy Siemens Vectron
76 komentářů