Hlavní tah do Rakous se na jihu Čech uzavře. Bude se opravovat havarijní přejezd

Přejezd v Kaplici nádraží. Pramen: Jihočeský krajPřejezd v Kaplici nádraží. Pramen: Jihočeský kraj

Od 10. do 28. května je naplánována výluka na tratích České Budějovice – Horní Dvořiště a Rybník – Lipno.

Práce na úpravě silnice I/3 v osadě Kaplice nádraží na Českokrumlovsku dospějí v pátek do fáze úplné uzavírky tohoto hlavního tahu do Horních Rakous. Úplná uzavírka silnice je naplánována na 10. až 12. května, následovat bude kyvadlový provoz.

Hlavní součástí prací na silnici I/3 v osadě je rekonstrukce zdejšího železničního přejezdu, který je v havarijním stavu. „Následně budou dokončeny stavební úpravy, díky nimž se ještě v tomto roce zvýší bezpečnost chodců a které umožní sjezd aut z mimoúrovňové křižovatky dálnice D3,“ doplnil mluvčí Jihočeského kraje David Hocke.

Během úplné uzavírky silnice budou řidiči naváděni na tři objízdné trasy. Pro vozidla do 10 tun povede objízdná trasa přes Trhové Sviny a Strážkovice, pro vozidla do 20 tun bude objízdná trasa vedena přes Český Krumlov a Větřní a pro vozidla nad 20 tun povede objížďka přes Český Krumlov a Černou v Pošumaví.

Ve dnech 13. až 28. května bude v Kaplici nádraží následovat částečná uzavírka silnice I/3. Během této etapy bude umožněn kyvadlový provoz jedním pruhem. „Řízení dopravy budou od 6:00 do 18:00 zajišťovat pracovníci stavby, po zbytek času zde budou semafory,“ doplnil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Adam Koloušek.

Silnice II/157 na Český Krumlov bude během této etapy zcela uzavřena. Na druhé straně bude provoz na silnici II/157 veden pouze jednosměrně, a to ve směru do Besednice.

Od 10. do 28. května je naplánována rovněž výluka na tratích České Budějovice – Horní Dvořiště a Rybník – Lipno (zde do 29. května).

Definitivním řešením pro obce na silnici I/3 jižně od Českých Budějovic i motoristy mířící do Rakouska má být dálnice D3, především dvanáctikilometrový úsek Kaplice nádraží – Nažidla, který se ale jako poslední v jižních Čechách dosud nezačal stavět. K zahájení stavby má dojít letos.

Tagy I/3 Kaplice nádraží ŘSD
Žádné komentáře